Het is nooit jouw schuld

Feb 01, 2022

Ik durfde er niet over te praten. Niet met mijn ouders, niet met mijn vriendinnen. Met niemand. Ik schaamde me. Ik dacht dat het mijn eigen schuld was…

Ik had nee gezegd, maar toch gebeurde het. Hij praatte op mij in en de grenzen werden steeds verder verlegd. Het voelde alsof ik er zelf niet meer bij was. Het was wel mijn lichaam, maar mijn hoofd checkte uit.

Het overkwam mij twee keer in een relatie. De eerste keer was ik 15. Ik was m’n eigen grenzen nog aan het verkennen en wist nog niet zo goed waar die lagen. De tweede keer wist ik heel goed waar mijn grenzen lagen. Toch werden mijn grenzen overschreden. Er was sprake van manipulatie en dwang. Ik herinner me nog de tranen die over mijn wangen liepen terwijl ik had gezegd dat ik het niet wilde en hij toch aan me zat. Ik was bang en ik bevroor. Alsof ik een schaduw werd van mezelf.

Beide relaties heb ik beëindigd.

Na het tweede voorval sprak ik met mezelf af: dit laat ik nooit meer gebeuren.

Ik ging in therapie en deed lichaamswerk. Golven van verdriet, boosheid en een gevoel van onmacht wisselden elkaar af. Verdriet was voor mij een oude bekende, maar mijn boosheid durfde ik niet goed aan te kijken. Laat staan te laten zien. Daar heb ik in een sessie uiteindelijk mee afgerekend. Alle boosheid kwam los en ik liet het komen tot alles eruit was. De opluchting erna was als een harnas die van mijn schouders viel. Dat voelde een stuk lichter.

Van mijn ervaringen heb ik geleerd en ben er sterker uit gekomen. De ervaringen hebben mij tools gegeven waar ik nu andere vrouwen mee help.

Of je nu nog een kind bent of volwassen, of je met iemand in relatie bent of niet, het is nooit oké als iemand over jouw grenzen gaat. Jouw lichaam is van jou en van jou alleen. Zonder jouw toestemming heeft niemand het recht om jou aan te raken.

Als iemand jou zonder toestemming heeft aangeraakt, is dat niet jouw schuld. En je hoort ook niet de last op jouw schouders te dragen van wat gebeurd is.

Je verdient het om gehoord te worden en je verhaal te delen. Het helpt je om te helen.

Als jij je verhaal kwijt wilt, weet dan dat je mij altijd een bericht mag sturen.

Liefs,
Sacha

 

#MeToo #BOOS #seksueleintimidatie #aanranding #misbruik #seksueelmisbruik #seksueelgeweld #grenzen #notaskingforit #LetsTalkAboutYES #womenempowerment #womenempowered #sisterhood #liefde #liefdevolleven #persoonlijkleiderschap

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.